2 witvis filets
200 gram scampis
1/2 kleine pompoen (ongeveer 25 cm)
3-7 teentjes knoflook
1 grote ui
1 grote zoete aardappel
Boullionblokjes
Zwarte peper
Citroensap
Water
Bereidingswijze:
Pompoen schillen en klein snijden, mag best grof.
Versnipper ui en knoflook
Schil de zoete aardappel en snijd in blokken.
Snijd de vis in stukken
Verhit een ruime kookpan met wat boter.
Doe de ui en knoflook in de pan en fruit deze licht.
Voeg de witvis en scampis toe en bak deze enkele minuten al omscheppend mee.
Neem de pan van het vuur en voeg de aardappel en pompoen toe.
Vul de pan nu met water totdat alle ingredienten net onder water staan.
Voeg nu enkele boullion blokjes toe, gezien de smaak van boullion erg verschilt beter een voor een toevoegen en proeven, wanneer je ergens in de verte de boullion proeft is het voldoende.
20 minuten op laag vuur koken met deksel op de pan en laat het dan nog even al roerend inkoken tot er een dikke pompoen saus ontstaat.
Breng het geheel op smaak met zeezout, zwarte peper en citroensap.
Wanneer u teveel water heeft toegevoegd kun u natuurlijk bloem of maizena gebruiken om de saus wat sneller te binden
Kome dushi
Doe de ui en knoflook in de pan en fruit deze licht.
Voeg de witvis en scampis toe en bak deze enkele minuten al omscheppend mee.
Neem de pan van het vuur en voeg de aardappel en pompoen toe.
Vul de pan nu met water totdat alle ingredienten net onder water staan.
Voeg nu enkele boullion blokjes toe, gezien de smaak van boullion erg verschilt beter een voor een toevoegen en proeven, wanneer je ergens in de verte de boullion proeft is het voldoende.
20 minuten op laag vuur koken met deksel op de pan en laat het dan nog even al roerend inkoken tot er een dikke pompoen saus ontstaat.
Breng het geheel op smaak met zeezout, zwarte peper en citroensap.
Wanneer u teveel water heeft toegevoegd kun u natuurlijk bloem of maizena gebruiken om de saus wat sneller te binden
Kome dushi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten