Ingredienten:
1 liter koud water
1,5 theelepel zout
1-2 eetlepels roomboter of margarine
2 kopjes maismeel
Banaan
Bereidingswijze:
Water opzetten en laten koken.
Zout en margarine toevoegen.
Het maismeel in kleine beetjes toevoegen en blijven roeren met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan.
Zodra het meel stevig wordt, het vuur iets temperen en het meel al roerend met een houten pollepel omscheppen en laten doorkoken voor ongeveer 8 minuten.
Daarna de funchi op een plat bord doen.
Met een natgemaakt bord de rand van de funchi gaaf maken en dan het bord stevig aandrukken en afgedekt warm houden.
Een rijpe banaan van de schil ontdoen en in 6 of 7 langwerpige plakken snijden. Verhit de olie in een pan en bak hierin de bananen aan beide kanten bruin. Laat de gebakken bananen goed uitlekken op keukenpapier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten